Mieszaniec

Pieczona dynia, ser feta i czerwona cebulka to nasze dzisiejsze zestawienie! Dzień Kobiet drogie panie juz niebawem a od przyszłego tygodnia wiosennie, czyli na bogato w witaminki prosto z ogrodka! 

Składniki:
1 dynia
2 czerwone cebulki
240 g mocno posiekanej cebulki
1 łyżeczka kuminu
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki
sól i pieprz

Przepis:
Przygotuj warzywa, pokrój dynię na kawałki wraz ze skórą, uważaj, aby usunąć nasiona. Obierz cebulę przed pokrojeniem na plasterki. Umieść dynię i kawałki czerwonej cebuli w naczyniu do pieczenia z oliwą, kuminem, solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Piecz w temperaturze 180° przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu.

Wyjmij warzywa i pozostaw do ostygnięcia. Dodaj fetę i pietruszkę, mieszając je z pieczonymi warzywami.
Podawaj z czosnkiem oraz chlebem.



Komentarze

Popularne posty