Mieszaniec

Oto kolejna smaczna, szybka sałatka, którą można zarzucić na zab w ciągu kilku minut, zarówno w formie lunchu, jak i szybkiej kolacji. Ryba wędzona dobrze trzyma się w lodówce przez tydzień (lub dłużej, wystarczy spojrzeć na datę ważności) bo jest tak wszechstronnym pokarmem, który można połączyć z wieloma skladnikami np. do sałatki, kanapki, dipow lub przekąsek z krakersami.

Rukola z wędzoną rybą

Składniki:
2 garście rukoli 
wędzona ryba - tyle, ile chcesz (upewnij się, że nie zawiera azotanów)
1 awokado
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny
¼ łyżeczki soli morskiej

Jak zrobić?
Połączyć rukolę, rybe wędzona (rozdarte na kawałki) i plastry awokado w misce.
Wlej oliwę z oliwek, ocet balsamiczny (lub cytrynę) i dodaj sól - wymieszaj razem. Podaj sos na rukolę.

Smacznego! 


Komentarze

Popularne posty