Mieszaniec

Sałatka Zielono mi Zimowa Pora

Składniki:
2 łyżki soku z 1 cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 mała szalotka, drobno rozdrobniona
6 łyżek oliwy z oliwek extra-virgin
Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz
1 endywia belgijska, rozdzielona na pojedyncze liście
1 mała radicchio głowy, liście oddzielone i z grubsza podarte
1 frisée głowy, tylko żółte i jasnozielone liście
1 1/2 kwarta luźno upakowanych mieszanych warzyw, takich jak zielone buraki, mizuna i rukola
1 rzodkiew arbuza lub 3 do 4 czerwonych rzodkiewek, cienko pokrojonych na mandolinie
1 mały chioggia lub złoty burak, cienko pokrojony na mandolinie
1 łyżka stołowa prażonych nasion lnu
2 uncje startego w cienkie plasterki parmezanu

Smacznego!


Komentarze

Popularne posty