SZCZESLIWA SIODEMKA

Tak to kunszt. Jednak czy nie byłoby wspaniale, gdyby życie dzialalo jak za dotknieciem magicznej rozczki badz pstryknieciem z magicznego pilota. Sprawiło by, że złe części z przyspieszeniem zanikaly zas dobre części zpowalnialy procesy? Ale czy takie magiczne przedmioty istnieja? I właśnie w tym momencie mam ochote na taki magiczny przepis, ktory znam a z checia podziele sie nim z Wami. To przepis na efektywne zrzucenie wagi w 6 tygodni, tak sprawdzone zestawienie z pewnoscia najpierw zadziala na Wasza wyobraznie, nastepnie zaczniesz  dzialac. 

Udowodnione juz po dwoch tygodniach, wystarczy tak naprawde przestrzegac pewnych zasad i trzymac sie swoich postanowien. Rozpoczynamy podroz po krainie siedmiu wspanialych produktow:

I. ZIELONA HERBATA
Jeśli nie jesteście zwolennikiem picia zielonej herbaty fajnie by bylo sie przestawic bo naprawde warto. Picie zielonej herbaty 3-4 kubkow dziennie gwarantuje rezultaty. Co sprawia, że napój jest tak potężny? Otoz, zawiera katechiny, przeciwutleniacz, który utrudnia magazynowanie tłuszczu z brzucha i wspomaga szybką utratą masy ciała. I to nie tylko eliksir odchudzania ale takze mlodosci. Picie zielonej herbaty ochladza takze organizm, dlatego warto ja spozywac po treningu. 

II. MIGDAŁY
Każdy migdał jako naturalna pigułka odchudzająca. Badanie u osób dorosłych z nadwagą i otyłych stwierdzono, że w połączeniu z ograniczeniem kalorii w diecie, spożywanie trochę więcej niż 1/4 szklanki orzechów może zmniejszyć ciężar, czyli obniza wage i jest skuteczniejsze aniżeli inne przekąski, bowiem składa się z węglowodanów złożonych i oleju z krokosza barwierskiego. W celu uzyskania optymalnych rezultatów, nalezy jeść codziennie porcję migdalow, a zanim trafisz na siłownie zjedz kilka, to wspomoze spalanie tkanki tluszczowej. Migdały, orzechy laskowe, orzechy ziemne, orzechy brazylijskie, orzechy włoskie według badań przeprowadzonych na Harvardzie mogą zmniejszyć ryzyko chorób serca. Dlaczego? Przyczyniają się do zmniejszenia stężenia złego cholesterolu, zawierają zdrowe dla serca tłuszcze oraz błonnik, który zmniejsza dolegliwości sercowe. Orzechy są również bogate w argininę - aminokwas, który przekształca się w tlenek azotu w organizmie, przez co zwiększa światło naczyń krwionośnych poprzez rozluźnienie ich mięśni gładkich.


III.PISTACJE
Orzechy pistacjowe są bogate w składniki odżywcze, błonnik oraz antyoksydanty i stanowią doskonałą, zdrową przekąskę. Na stronie www.pistachiohealth.com można znaleźć więcej informacji na temat ich zalet zdrowotnych i odżywczych. Są tam również dostępne wyniki istotnych badań oraz materiały prasowe do pobrania. Strona stanowi nieocenione źródło wiedzy na temat dobroczynnego wpływu orzechów pistacjowych na zdrowie i jest wiodącym źródłem informacji online zarówno dla konsumentów, jak i pracowników służby zdrowia na całym świecie.

IV.OLEJ Z AWOKADO
Wbrew pozorom jest jednym z najsilniejszych, naturalnych spalaczy tłuszczu. Oprócz tego, że zwiększa metabolizm, chroniąc partie komórek odpowiedzialne za wytwarzanie energii, to również regularnie jego spożywane blokuje hormony odpowiedzialne za gromadzenie się tłuszczu w organizmie. 

V.SOCZEWICA
Nasiona soczewicy charakteryzują się dużą zawartością białka i niskim indeksem glikemicznym. Oznacza to, że zjedzenie soczewicy powoduje powolny i relatywnie niewielki wzrost cukru. Nasiona tej rośliny mogą więc być z powodzeniem stosowane w diecie osób z cukrzycą oraz odchudzających się. Soczewica znana jest człowiekowi od zarania dziejów, co potwierdzają badania archeologiczne. Należy do roślin strączkowych i charakteryzuje się wysokimi walorami odżywczymi. Zawiera do 30% łatwo przyswajalnego białka, bogatego w niezbędne aminokwasy egzogenne, których ludzki organizm nie wytwarza. Roślina ta zawiera też błonnik, witaminy z grupy B i beta-karoten. Soczewica jest bogatym źródłem składników mineralnych: żelaza, wapnia, fosforu, potasu. Duża ilość błonnika sprawia, że szybciej czujemy się nasyceni, a także usprawnia on trawienie i obniża poziom cholesterolu we krwi. Na szczególną uwagę zasługuje obecność kwasu foliowego w soczewicy, który jest niezbędny do tworzenia czerwonych krwinek, wpływa na prawidłowe funkcje układu nerwowego i przewodu pokarmowego. 




VI.WITAMINA D
Niedobór witaminy D jest szczególnie groźny dla naszych kości. Poza tym poprawia ona skuteczność układu odpornościowego, dzięki czemu chroni nas przed chorobami. Witamina D jest również ogromnie ważna dla mięśni, bez niej tracą siłę. I w końcu - pomaga w odchudzaniu. Brzuch inny niż wcześniej - Amerykańscy naukowcy odkryli, że wysokie stężenie witaminy D w organizmie ułatwia zrzucanie zbędnych kilogramów. W eksperymencie uczestniczyło prawie 40 osób z nadwagą. Przez blisko 3 miesiące musieli być na diecie, w tym czasie naukowcy regularnie badali poziom witaminy D u każdego z uczestników eksperymentu. Okazało się, że ci, którzy mieli jej więcej szybciej chudli. Co ważne tracili głównie tłuszcz z brzucha - najgorszy dla zdrowia. Gdzie ona jest? Witaminę D wytwarza nasza skóra pod wpływem promieniowania słonecznego. Jednak z opalaniem nie powinno się przesadzać, bo skończyć się może poparzeniem. Dlatego warto wprowadzić do jadłospisu morskie ryby oraz olej z oliwek. Witamina D rozpuszcza się w tłuszczach, a wymienione produkty zawierają jej całkiem sporo. Znajdziemy ją także w wątróbce oraz żółtkach jaj.

VII.GREJPFRUT
Otóż grejpfrut jest owocem od dawna słynącym z zawartości bardzo silnych związków biologicznych. Jego działanie przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne wykorzystuje się do produkcji leczniczego ekstraktu z pestek, zaś popijanie leków sokiem grejpfrutowym jest ze względu na silne interakcje zabronione. Jako element diety, grejpfrut jest jednak raczej bezpieczny i, co najważniejsze, skuteczny. Zawarte z czerwonym gorzki cytrusie substancje pomagają walczyć z cukrzycą, cholesterolem i utrudniają kumulowanie się tkanki tłuszczowej. Obniża się ciśnienie krwi, poprawia metabolizm, masa ciała spada ze znacznie większą łatwością. Na grejpfrutach nie można naturalnie żyć – podobnie jak na żadnych innych owocach czy warzywach. Ciału niezbędna do zdrowia i równowagi hormonalnej jest codzienna dostawa substancji odżywczych z białkiem, węglowodanami i tłuszczem włącznie. Grejpfruta należy więc stosować wyłącznie jako dodatek do menu ułatwiający przemianę materii i zwiększający skuteczność diet odchudzających. 

Komentarze

Popularne posty