Mieszaniec
Pieczona dynia, ser feta i czerwona cebulka to nasze dzisiejsze zestawienie! Dzień Kobiet drogie panie juz niebawem a od przyszłego tygodnia wiosennie, czyli na bogato w witaminki prosto z ogrodka!
Składniki:
• 1 dynia
• 2 czerwone cebulki
• 240 g mocno posiekanej cebulki
• 1 łyżeczka kuminu
• 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
• 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki
• sól i pieprz
Przepis:
Przygotuj warzywa, pokrój dynię na kawałki wraz ze skórą, uważaj, aby usunąć nasiona. Obierz cebulę przed pokrojeniem na plasterki. Umieść dynię i kawałki czerwonej cebuli w naczyniu do pieczenia z oliwą, kuminem, solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Piecz w temperaturze 180° przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wyjmij warzywa i pozostaw do ostygnięcia. Dodaj fetę i pietruszkę, mieszając je z pieczonymi warzywami.
Podawaj z czosnkiem oraz chlebem.
Komentarze