Mieszaniec

Wiosenny Detox 

Składniki:
1 pęczek pietruszki, posiekana
1 szklanka szpinaku, posiekana
6 Rzodkiewek w plastrach
1 filiżanki rampy, posiekane
1 szklanka krewetek
½ szklanki kalmarow
1 łyżka surowego złotego lnu

Przygotowanie sosu:
4 łyżki oleju z konopi na zimno (jeśli nie masz oleju z konopi, możesz użyć oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia)
1 sok z cytryny
½ łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka ziół de Provence
1-2 łyżki tartego chrzanu (najlepiej użyć marynowanego chrzanu, ale można też użyć świeżego)

Jak to zrobic?
Dodać wszystkie składniki i dobrze wymieszać.
Opłukać dobrze i posiekać zielenine a takze warzywa. Wymieszaj je razem. Serwuj ze złotymi nasionami lnu. Dodaj sos tylko tuż przed podaniem sałatki.


Komentarze

Popularne posty