Mieszaniec

Sałatka z Kopru Włoskiego i Gruszek


Składniki:
ziolowa Ricotta - ½ 500 g sera z ricottą (o niskiej zawartości tłuszczu)
¼ szklanki posiekanej włoskiej pietruszki
2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
2 łyżki świeżej bazylii
1 łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej
sól i pieprz
½ szklanki kopru włoskiego, pokrojonego w plastry 1/2 cala
2 gruszki Bartlett, pokrojone w kliny i wiercone
1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
sól i pieprz
3 szklanki mache, sałata bostońska lub inna delikatna zielona sałata
½ szklanki posiekanego radicchio
4-6 świeżych fig, pociętych na pół
½ szklanki lekko prażone orzechy laskowe, posiekane
1 ½ łyżki awokado lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 ½ łyżki octu sherry lub octu winnego
sól i pieprz

Smacznego! 


Komentarze

Popularne posty