Mieszaniec

Kolorowa, lekka sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową jest najsmaczniejsza latem, ze świeżych warzyw, ale można przyrządzić ją także z fasolką i kalafiorem z mrożonki. Reszta bardzo prosta: puszka groszku, posiekana cebula ze szczypiorkiem, zielenina. Plus sos jogurtowy z Majonezem sałatkowym. Dla wegetarian - podajemy solo na liściach lodowej sałaty, dla pozostałych - na przykład do wędliny lub porcji grillowanego mięsa.



Sposób przygotowania
Fasolkę i kalafior umyj.
Kalafior podziel na różyczki.
Fasolkę ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru ok. 15-20 minut.
Kalafior blanszuj przez 3 minuty, a następnie ostudź.
Majonez wymieszaj z jogurtem oraz z koperkiem i natką pietruszki.
Cebulę ze szczypiorkiem posiekaj.
Ziemniaki pokrój w grubą kostkę.
Wszystkie składniki połącz z sosem majonezowym.
Całość dopraw do smaku.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty