Proteinki... gdzie ich szukac?

Zaskakujące, ze mozemy odnalezsc wsrod produktowe te wysokobiałkowe, ktore sprawdzaja sie w ramach utraty wagi. Z ogromnych sześciu gramów białka każdego produktu najbardziej znanym jest jajko - podstawą diety płaskiego brzucha, dostarczając kluczową budulcem masy mięśniowej, co z kolei spala tłuszcz, utrzymanie się selfie gotowe całe lato.
Ale liczba nieznanych i zaskakujących potraw spakować nawet więcej białka niż tej cudownej jajowate. Denerwować: Niektórzy mogą nawet połączyć z jajkami dostarczenie białka cios dwukrotnie wytrzymałości. Oto Jedz to, że nie! lista Zaskakujące Foods z więcej białka niż jaja.

1. KAMUT (najstarsza pszenica świata) - Ilość białka: 27 g na kubek. Ten starożytny skladnik, który można użyć zamiast quinoa, ma 3g białka. Pszenica jest bogata w magnez, potas i żelazo, z 21g błonnika przypadajacy na kubek. Badanie opublikowane w European Journal of Clinical Nutrition wykazały, że jedzenie kamut zmniejsza cholesterol, cukier we krwi i cytokin, który powoduje stany zapalne w całym organizmie. Jak cieszyć się smakiem tego produku? Mozna wrzucić do sałatek lub zjeść go jako dodatek na własną rękę. A jeśli szukasz szybkiego sposobu na własną diete lub metode w lepszym odchudzaniu, wypij napar z kamut'a (7-dniowe zestawienie daje płaskim brzuch i pozwala sie oczyścić.

2. CIECIEZYCA - Ilość białka: 21g na kubek. Wiesz, że fasola i warzywa są doskonałym źródłem błonnika i białka, które mogą pobudzić PRACE w ramach utraty wagi. Ale czy wiesz, że ciecierzyca posiada w swym skladzie większość białka, gdy są one konwertowane do mąki? Wysoko wzbogacone w żelazo, magnez, potas i błonnik, mąka z ciecierzycy jest doskonałym bezglutenowym zestawem jako opcja do wykorzystania w gotowaniu i pieczeniu.

3. NASIONA DYNI - ilość białka: 12g na kubek. Migdały i orzechy włoskie - te chrupiące nasiona są niedoceniane. Jedna filiżanka zawiera dwa razy więcej białka niz jajka (bogata w żelazo, potas, fosfor, magnez i powoduje, iz system immunologiczny gromadzi cynk). Dodaj je do sałatek, owsa i jogurtu, albo chwycić garść jako szybką przekąskę.

4. SZPINAK - Ilość białka: 10g na grono (surowy). Szpinak jest doskonałym źródłem żelaza, wapnia i ma zaskakującą ilośc białka. To również bogaty w kwasy omega-3 produkt (pochodzenia roślinnego) oraz kwasu foliowego, które zmniejszają ryzyko chorób serca, udaru mózgu i osteoporozy. Należy stosowac jako dodatek do sałatki, jaj i omletów lub wykorzystać go jako pikantny sos do pizzy. 

5. SUSZONE POMIDORY - Ilość białka: 8 g na kubek. Pomidory napakowane są antyoksydantami likopenu, który może zmniejszyć ryzyko wystapienia raka pęcherza, płuc, prostaty, skóry i raka żołądka, a także zmniejszyć ryzyko choroby wieńcowej. Tylko jedna filiżanka w wersji suszonych pomidorow zagwarantuje Ci 7g błonnika, ¾ potas, który jest niezbędny dla zdrowia serca oraz naprawy tkanek i w 50% witaminy C, przeciwutleniacz, który chroni DNA. Są także bogate w witaminy A i K. Użyj ich jako polewa do pizzy, pikantny dodatek do sałatek, lub przekąskę zaraz po wyjęciu z opakowania.

6. GRUYÈRE SER - Ilość białka: 8 g na 1 uncji kawałek. Oto pod pretekstem zapraszam Was na wino i ...ser. Ser szwajcarski zawiera 30% więcej białka niż jaja (w jednym plasterku - jedna trzecia swojej witaminy A).

Komentarze

Popularne posty