Musicie sprobowac!!!!!!

A moze tak serniczek bez pieczenia??? Szukajac ciekawych zestawien na bloga o zdrowym odzywianiu natknelam sie na ten wysmienity artykul. Amerykanscy kucharze spieraja sie ze soba jak zdrowo pichcic a przede wszystkim jak zdrowo zaspokoic podniebienia swoich klientow. Naczytalam sie i powiem Wam szczerze, ze slinka mi ciekla juz na sam widok na zdjeciu... z pewnoscia i Wam pocieknie. Pierwsza sprawa nie jest tak tuczacy, druga sprawa ciasto jedz ale do godz 17:00, potem zapomnij!!!!!! Nawet sex nie pomoze. Więc kiedy wybuchnie ta chec na cos dobrego proponuje ten bogaty, kremowy, dekadencki przepis. I to jest to, na co mam ochote wlasnie dzisiaj. Czy mam wszystko? Jesli nie zaczekam do jutra - ale najpierw zakupy. Wielu z was, którzy znają mnie osobiście, wiedza, że planowalam zupelnie inna forme blogu - jednak Wasze potrzeby i chec poznania realnego swiata doprowadzily mnie do obecnego stanu. Sytuacja jest nastepujaca: szczęśliwy wtorek przyjacielu. Świętuj z nami i ciesz się kawałkiem tego śmiesznego Fudge Brownie bez pieczenia. Spodoba Ci się. A kiedy masz przepis juz na krówke, usmiechnij sie  podwójne - tej partii nie mozesz przegapic. To najlepszy przepis z jakiego będziesz zadowolony: szybki, pyszny i nietuczacy. Kocham dzielic sie tym co dobre i pomocne, specjalnie pozdrawiam tutaj i caluje mocno moją przyjaciółkę Kame - dla Ciebie moja droga! Jedyne co potrzebujemy to zoorganizowac sie. Czyli 20 minut na przygotowanie, 35 minut na tworzenie oraz liste zakupow. 

A co wlasciwie potrzebujemy by stworzyc to cudne Fudge Brownie - sernik bez pieczenia?

Składniki:
1 brownie (z przepisu lub 1 Double Chocolate brownie mix pudełko Ghirardelli)
1 1/2 szklanki 60% kakao czekolada Ghirardelli 
12 uncji ser, zmiękczony
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki miękkiego masła
2 szklanki mrożonych bezmlecznej bitej smietany
¾ szklanki mini platkow - półsłodkie czekolady

W 10 minut Hot Fudge Sos:
½ szklanki brązowego cukru
¼ szklanki kakao w proszku
¼ szklanki masła
¼ szklanki mleka 
2 łyżeczki wanilii 

Jak to zrobic:
Przygotuj 20 cm tortownice, Upiecz ciasteczka według wskazówek na opakowaniu z czekoladowego brownie (podam Wam niebawem dobry przepis na brownie) - przez 35-40 minut. Usuń ciasteczka z piekarnika i niech całkiem ostygna.

Gdy ciasteczka są całkowicie gotowe  - w małym rondelku przygotuj  czekoladę - roztopic  i odstawić do ostygnięcia.

Rozmiksować razem ser, cukier i masło w dużej misce na średniej prędkości, aż będzie gładkie i kremowe. Powoli dodać schłodzona, stopiona czekolade, mieszając, aż również dojdzie do jednolitej konsystencji. Następnie wielokrotnie dolewac bitą smietane dolewania do wymieszania.

Dodaj w mini platki czeklady i mieszaj aż do jednolitej masy. Rozprowadzić na szczycie chłodzonych ciasteczek.

Umieścić w lodówce do zastygniecia na 30-60 minut.


SMACZNEGO! 

Komentarze

Unknown pisze…
Oj jak miło:-) i taka pychota. To już wiem co jutro do kawy. Całuję równie mocnoooo:-)
Unknown pisze…
Sernik to moje ulubione ciacho!!! mniam:-)

Popularne posty